Писателят Емил  Йотовски е обърна към правителството в отворено писмо.

...
Писателят Емил  Йотовски е обърна към правителството в отворено писмо.
Коментари Харесай

Писателят Емил Йотовски към правителството: По-добре мачът ви да свършва по-бързо

Писателят Емил  Йотовски е обърна към държавното управление в отворено писмо. По специалност Йотовски е доктор, само че е по- прочут като създател на публикации, драматург и сценарист.

Ето какво разгласява във Фесбук той:

" Скъпо държавно управление,

Знам, че сте извънредно заети в правенето на всякакви, най-различни неща. Претоварени сте от задължения, симпозиуми, брифинги и така нататък Знам, че още e рано, само че първото полувреме на вашия мач изтече.

Възторжените ви обещания заглъхват. Резултатите ги няма. Тоест, сигурен съм, че могат да се покажат на хартия, само че по никакъв метод не се усещат. Напротив. Животът на хората стана по-гаден, по-беден и по безперспективен.

Интервютата ви към този момент не пораждат екстаз. Дори стартират лекичко да лазят по нервите. Липсата на мисъл незабелязано се размени с нормалните управнически клишета.

Никой нарушител не е упрекнат, никой не е в пандиза. Усещането за неправда се ускорява.

Като главен претекст в медиите ни се пробутва клетата Македония все едно ни интересува. Разберете, че казусът на Македония е македонски, и в случай че вие го решавате, по-добре да станете държавно управление на Македония. Българските проблеми са витално избавителни и могат да се опишат единствено с една дума – оцеляване.

Затова България има потребност от правдивост, от оптимално ограничение на корупцията и от съответни стопански решения, които да подобрят живота ни. Като споделям положителни решения имам поради решения НЕ в интерес на корпорации, вложители, банки, НПО-та и така нататък

Вместо това вие се забавлявате да сменяте едни калинки с други. Това нервира. Както вървите чакам скоро да започнете да се занимавате и с третия пол и преустройството на външните кенефи, с цел да се увеличи толерантността по време на изхождане. Пък може и референдум на тази тематика да се направи, тъй като какво по-нужно от това?

Ако не ви остава време да се сещате за някои ВАЖНИ неща ще ви подскажа: Хората желаят да си заплащат сметките без да теглят заеми. А това значи – започнете да осигурявате работа. Оправете икономическия батак, монополите и разкарайте банковия гнет. Да не приказваме за картелите в бизнеса, които поддържат идиотски цени на доста артикули и услуги. Да, тях ги няма на хартия, само че всеки ги вижда. Вие виждате ли ги или сте толкоз нависоко, че ви е мъчно да погледнете надолу?

Уважаеми, петдесет дни минаха. Вас ви избраха, с цел да свършите нещо друго. Разковничето на вашия мандат е в думата РАЗЛИЧНО.

За първото полувреме не показахте никаква игра. С неспокойствие чакам второто, и в случай че най-хубавото ви достижение ще бъде автогол, по-добре мачът ви да свършва по-бързо.

Опровергайте ме, апелирам ви. И умната ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР